Sektorsko udruživanje

Želite više informacija o dešavanjima u Vašoj oblasti poslovanja, ali ne znate koga pitati?

Imate ideje kako unaprijediti poslovni ambijent u BiH, ali mislite da kao pojedinačna kompanija ne možete ništa značajno promijeniti?

Udružite se na strukovnoj osnovi u Vašoj Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine, gdje možete svoj glas udružiti sa glasovima privrednika iz branše koji se susreću sa istim ili sličnim problemima.

Pronađite Asocijaciju/ Grupaciju u svojoj branši i uključite se aktivno u njen rad!

Niste pronašli asocijaciju koja se odnosi na Vašu branšu?

Znate li da je, ukoliko imate dovoljan broj poslovnih kontakata u istoj branši u BiH, moguće zajednički pokrenuti osnivanje asocijacije/ grupacije Vaše branše u VTKBiH?

Javite nam se sa Vašim idejama….

Niste zainteresirani za asocijativno udruživanje, ali imate specifična pitanja koje želite postaviti svojoj Komori? Pišite nam….

Tu smo za vas...

Pogledajte promo video o BiH privredi
bhprivreda
 • Poziv za učešće na okruglom stolu „OBRAZOVANJE, ZAPOŠLJAVANJE I …

  Foreign Investors Council (FIC) u saradnji sa Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom BiH, organizovat će 17. septembra 2019. godine, u Sarajevu, stručnu raspravu na temu: „OBRAZOVANJE, ZAPOŠLJAVANJE I PRIVREDA -tržište rada u BiH: trenutno stanje, izazovi i perspektive iz ugla investitora“. Cilj ovog skupa jeste započinjanje javno-privatnog dijaloga radi stvaranja bolje sinergije između relevantnih partnera, naučnih i obrazovnih

  2019-09-14
 • Poziv na međunarodnu konferenciju “Održivi turizam” u Sa …

  Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji sa Ambasadom Republike Slovenije, Turističko-ugostiteljskom komorom Slovenije te Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, organiziraju međunarodnu konferenciju pod nazivom „Održivi turizam“, koja će se održati 25. i 26. septembra 2019. godine u prostorijama Komore u Sarajevu (Branislava Đurđeva 10). Cilj konferencije je prenos stručnog znanja, umrežavanje

  2019-09-13
 • Poziv za učešće na Poslovnom forumu BiH- Španjolska o temi “Isku …

  Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u suradnji sa Španjolskim institutom za vanjsku trgovinu i investicije (ICEX) i uz podršku Ambasade Španjolske u Bosni i Hercegovini,  organizira Poslovni forum Bosna i Hercegovina – Španjolska o temi “Iskustva i budući izazovi u razvoju željezničkog transporta”, koji će se održati u VTK/STK BiH, Sarajevo, 3. oktobra 2019.

  2019-09-12
 • Prvi nastup kompanija iz BiH na sajmu “NATURAL PRODUCTS EXPO EAST 20 …

  Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska  komora  Bosne i Hercegovine u partnerstvu sa USAID/Sweden FARMA II projektom organizirala je zajednički nastup bosanskohercegovačkih kompanija iz  sektora prerade ljekovitog i aromatičnog bilja i proizvodnje organskih proizvoda na Međunarodnom sajmu “NATURAL  PRODUCTS EXPO EAST 2019 – BIOFACH AMERICA” koji se održava od 12. do 14. septembra 2019. godine u Baltimoru (SAD). Na štandu Bosne

  2019-09-12